Fors lagere straf voor man uit Valkenswaard (22) die in gevecht met stroomstootwapen dreigde

28 augustus 2014 om 18:05
nl
Een 22-jarige man uit Valkenswaard moet een half jaar de cel in voor poging tot zware mishandeling en bedreiging met een stroomstootwapen in een gevecht in februari. Dat bepaalde de rechtbank in Den Bosch donderdagmiddag.
Geschreven door

De rechter legde de man een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden op, met een proeftijd van drie jaar. De straf valt beduidend lager uit dan de eis twee weken geleden. Justitie wilde dat de man een gevangenisstraf van twee jaar kreeg. Hem werd poging tot doodslag verweten.
Schop tegen hoofdNa een avond stappen in februari ontstond er bij een tankstation in Veldhoven ruzie tussen twee groepen. De verdachte was met zijn groep met de taxi. Tijdens de ruzie haalde de verdachte een stroomstootwapen uit zijn auto, rende achter de mannen aan en bedreigde hen met het wapen.
Eén van de mannen viel tijdens het vluchten op de grond. De verdachte schopte hem toen tegen zijn hoofd of nek en trapte tegen zijn lichaam. De rechter vindt poging tot doodslag niet bewezen omdat er ‘onvoldoende aanknopingspunten zijn’ om aan te nemen dat het slachtoffer zou overlijden door de schop.
ZiekenhuisHet slachtoffer heeft twee dagen in het ziekenhuis gelegen. De dader moet het slachtoffer een schadevergoeding van 360 euro betalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.