Minister: MSD Oss hield geen informatie over NuvaRing achter

28 augustus 2014 om 19:09
nl
Geneesmiddelenfabrikant MSD in Oss heeft geen informatie achtergehouden over het anticonceptiemiddel NuvaRing. Dat schrijft minister Schippers van Volksgezondheid.
Geschreven door

Tweede Kamerlid Henk van Gerven uit Oss stelde Schippers vragen naar aanleiding van een artikel op website De Correspondent. Het anticonceptiemiddel van het voormalige Organon in Oss, tegenwoordig bekend als MSD, zou bijwerkingen hebben die niet in de bijsluiter stonden vermeld.
De NuvaRing is een kunststof ring die bij vrouwen in de vagina wordt geplaatst. Het is een alternatief voor de pil, waarbij minder hormonen worden afgescheiden dan bij de pil.
Bijwerking trombose afzwakkenDe Correspondent schreef dat Organon er alles aan deed om in de bijsluiter bijwerkingen van trombose af te zwakken. Bij de Amerikaanse toezichthouder FDA zou zijn gelobbyd om dat voor elkaar te krijgen.
Volgens Schippers is niet aangetoond dat MSD informatie heeft achtergehouden. Zij baseert zich op onderzoek van het College ter beoordeling van geneesmiddelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.