Video

Basketballers niet naar EK zonder geld: 'Hoop dat sponsor opstaat'

28 augustus 2014 om 20:20
nl
De Nederlandse basketballers hebben zich gisteren geplaatst voor het EK basketbal volgend jaar. In Leiden werd Montenegro met 68-55 verslagen, genoeg voor de eerste EK-kwalificatie in 25 jaar. Het feest was groot na de overwinning, maar het is maar zeer de vraag óf Oranje wel aan het EK meedoet. Er is namelijk geen geld.
Geschreven door

Teammanager Henk Kerssens van het Nederlands team is stellig: "Wij hebben dit als team nu twee jaar voor nop gedaan omdat er helemaal geen geld was. Als er de komende tijd geen geld komt om ons naar het EK te laten gaan houdt het op. Dan gaan we niet naar het EK".
Krappe vluchtenKerssens stapte twee jaar geleden op vrijwillige basis in de staf van het Nederlands basketbalteam. Net als de coaches Toon van Helfteren uit Tilburg en Sam Jones, tevens coach van SPM Shoeters uit Den Bosch.
"Wij hebben afgelopen tijd wel 20 vluchten gehad naar onze tegenstanders in het buitenland. Dat zijn de goedkoopste vluchten, want er is geen geld. Onze jongens zitten vaak urenlang krap in het vliegtuig. Dat kun je een topsporter niet aandoen en ons dus ook niet."
25 jaar lang geen EKJos Kuipers uit Den Bosch is een oud-international. Hij was er bij de laatste EK-deelname van Nederland in 1989 bij. Kuipers weet wel hoe het komt dat Nederland zich 25 jaar lang niet wist te kwalificeren voor het EK basketbal.
"Eind jaren tachtig, begin 90 zijn er veel landen bij gekomen in het Oostblok en voormalig Joegoslavië. Letland, Litouwen, Macedonië, Servië, Bosnië-Herzegovina, Kroatië, Montenegro. Daar zijn heel veel goede basketballers en aangezien er op een EK maar een beperkt aantal landen in actie mogen komen, is het voor Nederland uitermate moeilijk geworden om zich te plaatsen."
Sponsor gezochtOok Jos Kuipers weet dat de Nederlandse basketballers geen geld hebben. "Helaas. Ik zou het graag anders zien want dat verdienen ze. Ik hoop dat er door dit succes een bedrijf opstaat dat het Nederlands team gaat sponsoren. Zo niet, dan vrees ik dat het een lastig verhaal wordt", aldus Jos Kuipers.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.