Video

Verkeersbordenmysterie: jatten van verkeersborden zeer populaire bezigheid in Zuidoost-Brabant

28 augustus 2014 om 21:44 • Aangepast 24 april 2020 om 16:45
nl
Zijn het verzamelaars, handelaren in oud ijzer of gewoon grapjassen? In de gemeente Heeze-Leende en omgeving verdwijnen verkeersborden als sneeuw voor de zon. In amper twee maanden tijd zijn in de regio al tweehonderd borden gejat.
Geschreven door

In brave persberichtjes hielden de gemeenten Someren, Asten, Gemert-Bakel en Heeze-Leende hun inwoners op de hoogte dat er alweer verkeersborden waren gejat. Wie al die losse aantallen en berichten echter bij elkaar optelt, komt tot de conclusie dat in amper twee maanden tijd ruim tweehonderd verkeersborden uit de grond zijn getrokken, zijn gedemonteerd en zijn meegenomen.
Borden zijn niets waardDe meest recente diefstal was in het Heeze zelf en dat voor de vierde keer op rij. Een paar dagen geleden verdwenen daar ruim twintig verkeersborden. Oud ijzerhandelaar Piet uit Heeze begrijpt er helemaal niets van.
"Ik heb nog niets aangeboden gekregen. Maar het is ook niet de moeite waard,  omdat de oud ijzerprijs enorm is gedaald. En zomaar iets aanbieden kan ook niet, want iedereen moet zich overal legitimeren." Piet vermoedt dat het om verzamelaars gaat die hun spullen via internet verkopen.
MarktplaatsOp Marktplaats hoef je niet hard te zoeken om te koop aangeboden verkeersborden te vinden. Maar dat wil uiteraard niet zeggen dat het aanbod daar zou bestaan uit borden die illegaal zijn verkregen.
Ogen en oren open houdenDe gemeente Heeze-Leende vraagt haar inwoners 'om de oren en ogen open te houden' en de politie en of gemeente direct te bellen bij het zien van een diefstal.
VVD-wethouder Jos van Bree wil echter niets over de kwestie zeggen tegen Omroep Brabant. Vragen als: 'hebben ze ook de paal meegenomen' en 'is het nu veiliger of onveiliger geworden in het dorp', vinden zijn communicatie-adviseurs niet serieus genoeg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.