Video

Grootste studentenintrofeest van Nederland in Beekse Bergen: veel bier en regen op Purple

28 augustus 2014 om 23:26
nl
Zo'n 8500 studenten waren donderdag op het afsluitende feest van de introductieweek van Fontys Hogescholen. Op het terrein van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek was een compleet festival georganiseerd. De studenten sloten de introductieweek in stijl af: met regen en vooral veel bier.
Geschreven door

Het is de eerste keer dat Fontys één groot feest organiseert voor al haar studenten. Ze kwamen dus niet alleen uit Tilburg, maar ook uit Eindhoven, Sittard, Den Bosch en Utrecht.
Volgens de organisatie is het festival een mooie manier om studenten uit alle steden met elkaar in contact te brengen. "Onze slogan is Denk Groter, dus dat willen we ook naar studenten uitdragen", vertelt Dirk van den Berg van Fontys.
Dotan, Kraantje Pappie en The PartysquadOp de verschillende podia waren grote namen te horen en te zien, waaronder Dotan, Kraantje Pappie en The Partysquad. Geen goedkoop feestje, maar volgens de organisatie valt het wel mee.
Dirk van den Berg: "Het kost inderdaad wat, maar per saldo is het nog altijd goedkoper dan al die verschillende feesten die de verschillende opleidingen voorheen organiseerden."
'We gaan sjtappen...'De studenten zijn in ieder geval door het dolle heen. Ook al regent het pijpestelen: ze rollen zich nog eens in de modder en feesten vrolijk verder. Uiteraard met een flink aantal biertjes. Op de vraag hoe de introductieweek is geweest, komt een antwoord met dubbele tong: "Het is de hele week al: programma schuiven we aan de kant en we gaan stappen..."
Aan studeren denken ze volgende week wel weer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.