DELA: geen nieuw hoofdkantoor, maar congreshotel in kloostercomplex Mariënhage in Eindhoven

29 augustus 2014 om 01:54
nl
Uitvaartmaatschappij DELA wil van Mariënhage, het klooster in de Eindhovense binnenstad, een congreshotel maken. De Paterskerk en de Studentenkapel, die ook op deze eeuwenoude grond staan, behouden in het plan hun kerkfunctie. Behalve als trouw- en rouwlocatie, zouden ze benut kunnen worden voor cultuur- en designactiviteiten, lezingen en workshops.
Geschreven door

De gemeente Eindhoven had DELA gevraagd zich over een nieuwe bestemming van het beeldbepalende gebouwencomplex te buigen.
De uitvaartverzekeraar werkte bij de voorstudie samen met Kapellerput, een conferentiehotel in Hapert. De gemeenteraad krijgt 9 september tekst en uitleg over DELAmondo, zoals het project wordt genoemd.
Te weinig ruimteDELA heeft ook gekeken of het mogelijk was om zijn hoofdkantoor te verhuizen naar het klooster, dat in de Middeleeuwen werd gevestigd. Hiervoor bleek te weinig ruimte. De centrale vestiging van DELA staat al jaren een eindje verderop, aan de Oude Stadsgracht in Eindhoven. Een deel van dit pand wordt niet gebruikt.  
De Paters Augustijnen zijn eigenaar van Mariënhage. Ruim twee jaar geleden werd bekend dat er een onderzoek komt naar de herbestemming van de Paterskerk en aangrenzende gebouwen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.