'Jumbo overweegt snoep bij kassa weg te halen om gejengel kinderen' - Omroep Brabant

'Jumbo overweegt snoep bij kassa weg te halen om gejengel kinderen'

29 augustus 2014 om 08:39
Foto: ANP
Foto: ANP
Jumbo uit Veghel zou het snoep bij de kassa willen weghalen. Ook andere supermarktketens overwegen soortgelijke maatregelen. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vrijdag.
Geschreven door

Zo wil Plus net als Jumbo het snoep bij de kassa weghalen, claimt de krant. Lidl daarentegen overweegt om bij 'kassa 1', die altijd open is, het snoep te vervangen door snackgroenten, nootjes en rijstwafels. Dit terwijl marktleider Albert Heijn voor zover bekend nog geen plannen heeft.
'Gejengel bij de kassa'Het Algemeen Dagblad schrijft niet waarom de supermarkten precies het snoep willen weghalen. De krant voert wel een hoogleraar op die twee redenen noemt voor het verbieden van snoep in de supermarkten.  
Eén van die redenen is dat ouders naar verluidt te weinig weerstand kunnen bieden aan het 'gejengel' van hun kroost bij de kassa om het snoep. Ten tweede is de laatste jaren de roep om snoep in de ban te doen luider geworden, omdat kinderen steeds dikker worden.
Jumbo: 'Nog te vroeg'Jumbo wil het bericht van het Algemeen Dagblad niet bevestigen of ontkennen. Tegen Omroep Brabant zegt een woordvoerder dat de supermarktgigant momenteel bekijkt om in de toekomst veranderingen aan het snoep bij de kassa door te voeren. "Maar het is nog te vroeg om hier verder op in te gaan."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...