Politie en organisatie alert op discriminatie en racisme bij pro-Gaza-demonstratie in Breda

29 augustus 2014 om 17:44
nl
De politie treedt zondag direct op als er tijdens de pro-Gaza-demonstratie in Breda strafbare feiten worden gepleegd. Nazisymbolen, het brengen van de Hitlergroet, vlagverbrandingen, het dragen van gezichtsbedekkende kleding en vlaggen van organisaties als IS zijn verboden. Dat geldt ook voor symbolen die verwijzen naar terreurorganisaties en spreekkoren.
Geschreven door

Dat meldt een woordvoerder van de gemeente. Die heeft geen meldingen gekregen van tegendemonstraties.
Afspraken met politie, justitie en gemeenteHart voor Gaza, de organisator van de Pro-Gaza-demonstratie, heeft afspraken gemaakt met de politie, justitie en gemeente om de demonstratie zo goed mogelijk te laten verlopen. De organisatie ziet er samen met de politie op toe dat demonstranten geen discriminerende of racistische uitingen doen. De politie is er verder alert op dat de pers niet wordt gehinderd bij het doen van haar werk.
Een woordvoerder van de politie doet geen mededelingen over hoeveel agenten er zondagmiddag in de binnenstad van Breda worden ingezet.
RouteDe demonstratie begint om twee uur op het Kasteelplein. De tocht gaat via de Reigerstraat, Vismarktstraat, Hoge Brug, Prinsenkade, Markendaalseweg, Van Coothplein, Nieuwe Ginnekenstraat, Chassésingel, Vierwindenstraat, Keizerstraat, Oude Vest, Vlaszak, JF Kennedylaan en de Sophiastraat naar het park Valkenberg.
'Zo min mogelijk hinder'De demonstratie duurt tot vijf uur. "Het is de intentie van de organisatoren om de demonstratie met zo min mogelijk hinder voor omwonenden, omstanders en verkeer te laten verlopen", aldus de gemeentewoordvoerder.
'Grenzen van de wet'Burgemeester Peter van der Velden: "Vrijheid van meningsuiting is een groot goed, evenals het recht op demonstreren. Wel binnen de grenzen van de wet. Dat betekent dat we met elkaar alert zijn op en optreden tegen discriminatie, belediging en opruiing.”
Op de Facebookpagina van Hart voor Gaza was vrijdagmiddag te lezen dat 350 mensen van plan zijn om naar de demonstratie te komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.