Goud voor Sanne Voets op vrije kür tijdens Wereldruiterspelen: 'Dat wachten was verschrikkelijk'

29 augustus 2014 om 19:12 • Aangepast 21 november 2020 om 22:48
nl
Paradressuuramazone Sanne Voets uit Berghem heeft vrijdagmiddag de gouden medaille gewonnen op de vrije kür tijdens de Wereldruiterspelen in het Franse Caen. Met haar paard Vedet behaalde ze een topscore van 77,450 procent. Daarmee bleef ze de Duitse Hannelore Brenner voor.
Profielfoto van
Geschreven door

"Ik was als vierde ingedeeld dus ik moet na mijn kür even wachten voordat de uitslag bekend werd", vertelt Voets aan Omroep Brabant. "Dat wachten was verschrikkelijk. Toen viel ook de internetverbinding nog weg, toen kon ik de resultaten niet meer zien. Maar gelukkig ging op een gegeven moment de telefoon en was het de bondscoach met het verlossende bericht."
'Vedet heeft me naar goud gedrágen'Voets was sowieso sterk op dreef tijdens het WK. Ze won ook al zilver tijdens de kür van woensdag - toen moest ze Brenner nét voor zich dulden - en donderdag zilver met het Nederlands team. "Vedet en ik zijn gegroeid tijdens het toernooi", stelt de amazone tevreden vast. "We hebben een hele goede kür afgeleverd. Vedet heeft me echt naar het goud gedrágen."
Voets was in de stal toen ze de uitslag hoorde. "Toen ben ik Vedet om de hals gevallen." De Berghemse heeft een bijzondere band met het paard, dat ze al op jonge leeftijd kreeg en trainde naar dit topniveau. "Ik weet dat Vedet het leuk vindt om in de belangstelling te staan. Als het publiek klapt en blij is, zie je hem groeien. dat vindt 'ie prachtig. Hij weet dat hij bijzonder is.'

Wachten op privacy instellingen...

Ook Nederlands en Europees kampioeneVoets schreef begin augustus ook al het NK op haar naam. Vorig jaar kroonde Voets zich in het Deense Herning al tot Europees kampioene.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.