FC Eindhoven wint met tiental van Jong PSV: 'Zij wisten zich geen raad'

30 augustus 2014 om 00:10
nl
Na twintig minuten met tien man verder moeten, 1-0 achter staan en met 1-3 winnen. Die stunt kreeg FC Eindhoven vrijdagavond voor elkaar tegen Jong PSV. FC Eindhoven nestelt zich door deze zege in de top van de ranglijst.
Geschreven door

FC Eindhoven was voetballend de bovenliggende partij in de eerste helft. Jong PSV leunde vooral op de individuele kwaliteiten, had moeite de bal lang in de ploeg te houden, maar kwam wel 1-0 voor.
BuitenkansjeEen schitterende pass van Elvio van Overbeek bereikte Moussa Sanoh en zijn versnelling was Maxime Gunst te machtig. De linksback van FC Eindhoven maakte een overtreding die scheidsrechter Jeroen Sanders zwaar bestrafte met een penalty én een rode kaart voor Gunst. Clint Leemans benutte het buitenkansje.
Toch zakte FC Eindhoven niet in met tien man. De ploeg van coach Jean-Paul de Jong bleef de aanval zoeken en werd daarvoor beloond. Een prima pass van Jens van Son belandde bijna bij spits Tom Boere en uit de daaropvolgende ingooi scoorde Chiro N'Toko: 1-1.
Eigen doelpunt Jong PSV begon de tweede helft met extra aanvallende intenties. Aleksandar Boljevic en Boris Cmiljanic kwamen in de ploeg voor Zakaria Bakkali en Hjörtur Hermannsson. Zo wilde Jong PSV profiteren van de manmeersituatie, maar dat ging helemaal mis.
De bal ging wel makkelijker rond, maar FC Eindhoven scoorde. Na grote kansen Van Son en Tom Boere - zij werden allebei ternauwernood gestuit - maakte Jason Bourdouxhe na een hele mooie actie aan de achterlijn, via PSV-verdediger Sander Heesakkers, 1-2. Daarop rook FC Eindhoven bloed. De ploeg van De Jong werd vooruit geholpen door de fanatieke fans aan de zijkant. Eindhoven won de meeste individuele duels en waar doelman Jesse Bertrams Van Son nog af kon houden van de 1-3, besliste de Belg Fries Deschilder een paar seconden later het duel alsnog definitief.
'Van vooraf aan beginnen'"We lieten hun centrale verdedigers vrij en daar wisten zij geen raad mee", constateerde Jens van Son na afloop met een stralende glimlach. "En achterin hebben we - ook met een man minder - vrij weinig weggegeven." FC Eindhoven is door de zege op Jong PSV gestegen naar de vijfde plaats in de Jupiler League. Daarmee is het de best presterende Brabantse club in de eerste divisie.
Jong PSV staat veertiende. De ploeg van Darije Kalezic wisselde sterke optredens tegen Achilles en NEC af met onnodige nederlagen. Typisch de wisselvalligheid die een jonge ploeg kenmerkt. Maar daar wil keeper Jesse Bertrams zich niet bij neerleggen. "Je moet iedere wedstrijd willen winnen. We hebben vorig seizoen laten zien dat we een hele goede ploeg zijn. Maar we zijn veel jongens kwijtgeraakt aan het eerste elftal, er aantal is weg en we hebben veel nieuwe jongens... Ik denk dat we weer van vooraf aan moeten beginnen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.