Willem II verliest nipt van Go Ahead Eagles: 'Dit is een onnodige nederlaag'

29 augustus 2014 om 23:59
Willem II heeft vrijdagavond een nipte nederlaag geleden bij Go Ahead Eagles. Bart Vriends maakte in de 64e minuut het enige doelpunt in de Adelaarshorst: 1-0.

Breekpunt in de wedstrijd was de rode kaart voor Jonas Heymans in de 55e minuut. De Belgische verdediger van Willem II liep de doorgebroken Jules Reimerink op de hakken en moest van het veld. Eerder pakte Heymans al een gele kaart voor het pakken van een handdoek om de bal droog te maken voor een ingooi. Tien minuten na zijn rode kaart buitte Go Ahead Eagles de overtalsituatie uit.
Verdediger Vriends kopte de bal uit een hoekschop van Jop van der Linden via de vingertoppen van de grabbelende keeper Kostas Lamprou in het Tilburgse doel: 1-0.
Kansen voor Willem II Voor even was Vriends daarmee de gevierde man in de Adelaarshorst, maar de verdediger dupeerde zijn ploeg enkele minuten later door na een afgeslagen hoekschop een klap uit te delen aan aanvoerder Jordens Peters van Willem II.
Op advies van zijn vierde man besloot scheidsrechter Reinold Wiedemeijer om de doelpuntenmaker met rood van het veld te sturen, waardoor beide ploegen numeriek weer in evenwicht waren. Aan de stand op het scorebord veranderde echter niets meer, al raakten Stijn Wuytens en Terell Ondaan namens Willem II beiden nog het aluminium.
Tot aan de rode kaart voor Heymans was het een gelijkopgaande wedstrijd in Deventer. Beide ploegen traden met één wijziging aan ten opzichte van vorige week. Bij Go Ahead Eagles raakte Lesly de Sa in de warming-up geblesseerd, waardoor Reimerink in de basis startte. Charlton Vicento nam bij Willem II de plaats over van Bruno Andrade, die in de gewonnen thuiswedstrijd tegen AZ (3-0) een kuitblessure had opgelopen.
Leuke beginfaseHet begin was veelbelovend in de de sfeervolle Adelaarshorst, waar beide clubs in het eerste kwartier de paal raakten. Ondaan schoot de bal na een fraaie solo in de 12e minuut op de binnenkant van de paal, enkele minuten later deed Deniz Türüç dat aan de andere kant namens de thuisclub. Na die spetterende openingsfase zakte het spelniveau in de loop van de eerste helft terug.
Go Ahead sloeg kort na rust toe, toen Willem II even was ontregeld door de rode kaart voor Heymans. Na twee ongelukkige nederlagen een een gelijkspel boekte de ploeg van Booy zo eindelijk de eerste zege van het seizoen. Door de nederlaag staat de ploeg van trainer Jurgen Streppel met drie punten op een vijftiende plek.
OntevredenStreppel was na afloop ontevreden over het resultaat én het spel van zijn ploeg. "Al vond ik wel dat we meer hadden verdiend. Het was een onnodige nederlaag. Maar we waren slordig aan de bal. We hadden afgesproken om druk te zetten in de eerste helft, maar dat deden we niet. De ruimtes tussen het middenveld en de spitsen waren te groot. Daar ben ik ontevreden over. En aan de bal moet het ook beter."