Video

Getuige zag 'daders' fatale overval op 86-jarige Helmondse, twintig rechercheurs op zaak gezet

30 augustus 2014 om 17:08
nl
Een bewoonster van de Bestevaer in Helmond zegt dat zij de daders heeft gezien van de gewelddadige woningoverval van vrijdag, waarbij de 86-jarige bewoonster Mien Graveland om het leven kwam. De politie heeft nog niemand gearresteerd. Er is een team van twintig rechercheurs op de zaak gezet.
Geschreven door

De getuige beschrijft aan Omroep Brabant wat ze gezien heeft. "Ik zag eerst een getinte jongen met een petje voorbijkomen. Hij ging bij Mien naar binnen. Dat vond ik raar", zegt de vrouw. Later zag de buurtbewoonster een tweede dader, die het huis op dat moment verliet.
Herkenbaar"Die had een shirt met Oxxio achterop staan. Ik dacht ook dat het gewoon een elektriciteitsbedrijf was. Er komen hier wel vaker elektriciteitsbedrijven in de straat, dus ik was gerustgesteld. De jongens heb ik even later op hun gemakje weg zien lopen. Later ben ik weggegaan en toen ik terugkwam zag ik allemaal politie in de straat", aldus de buurtbewoonster, die zegt dat de zoon van Mien zijn moeder heeft gevonden.
Later hoort ze dat Mien om het leven is gekomen bij de woningoverval. "Ik heb het niet kunnen voorkomen. Ongelooflijk dat ze zo rustig weg zijn gelopen, terwijl ze iemand voor dood achterlaten." De vrouw kende het slachtoffer al heel lang. Ze krijgt slachtofferhulp en ze heeft aangifte gedaan bij de politie.
Volgens de vrouw is de laatste tijd vaker ingebroken in de buurt. Bewoners hebben daarover al een brief van de politie gehad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.