Video

We gaan weer naar het theater: bezoek in Brabant trekt aan

31 augustus 2014 om 12:42
nl
Brabanders gaan weer naar het theater. De laatste jaren liepen de bezoekerscijfers terug, maar nu, bij de start van het theaterseizoen, lijken ze weer aan te trekken. En dat komt vooral door de programmering van grote theaterproducties.
Geschreven door

Rond de kerst staat in het Chassé Theater in Breda de musical War Horse twee weken op de planken. In de voorverkoop loopt het nu al storm voor deze grootse productie. "We hebben al 10.000 kaarten verkocht", zegt de opgewekte directeur Cees Langeveld.
De grote belangstelling voor War Horse is geen uitzondering. Een bezoek aan het theater lijkt weer in te zijn, want de voorverkoop voor het nieuwe seizoen van het Chassé Theater is veelbelovend. Langeveld: "Ons laagterecord was 62.000 kaarten in 2010. Nu zitten we al op 85.000 kaarten in de voorverkoop."
Crisis oorzaakDe afgelopen jaren liep het aantal theaterbezoeken schrikbarend terug. Dat werd vooral veroorzaakt door de economische crisis. Daardoor nam het theaterbezoek in vijf jaar tijd met zo'n 40 procent af. Maar het tij lijkt nu te keren. Dat zien ze ook bij theaterproducent Albert Verlinde Entertainment in Den Bosch.
"Het gaat weer beter", zegt algemeen directeur Jeroen Dona. "Ik denk dat dat vooral komt, omdat we beter zijn gaan luisteren naar de bezoekers. Die willen grootse producties, met veel beleving. Die maken wij nu en dat betaalt zich langzaam uit."
Langeveld beaamt dit. Hij vult aan: "Een goede marketingcampagne, dus veel publiciteit rond een productie, is daarbij van groot belang. En dat gebeurt nu veel beter. Dat begint z'n vruchten af te werpen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.