Video

Thuisclub wint Rock 'n Roller Derby in Eindhoven: geen sport voor watjes

31 augustus 2014 om 00:17
nl
Suizende wieltjes, krakende speakers en onverschrokken, meedogenloze meiden op de baan. Rollerderby wordt steeds populairder. Het fenomeen is overgewaaid uit Amerika en is bezig met een snelle opmars in Europa. Zaterdag werd in het beursgebouw in Eindhoven de Rock 'n Roller Derby gehouden. Toepasselijk won het thuisspelende team de finale van Brussel met 152-182.
Geschreven door

Er deden  stoere meiden van verschillende teams uit Londen, Keulen en dus ook Londen en Eindhoven mee.
Rollerderby wordt verreden op een ovale baan waarbij deelneemsters van twee teams het tegen elkaar opnemen. De rollerskaters delen onderling stevige bodychecks uit. Buiten de baan is het meteen gedaan met de rivaliteit en is het vooral gezellig.  
Sport als lifestyleVolgens organisator Anne van Galen is de groeiende populariteit van de sport vooral te danken aan de stoere leefwijze die erbij hoort. ''We hebben op het evenement kleidingkraampjes, er treden bands op en bezoekers kunnen een tattoo laten zetten. Het is een fantastisch evenement."
De thuisclub Rockcity Rollers uit Eindhoven viert dit jaar het vierjarig bestaan. Het evenement in het beursgebouw werd dit jaar voor het eerst gehouden en gezien de populariteit van de sport waarschijnlijk zeker niet voor het laatst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.