Jongerenpartij roept gemeente Waalwijk op geen financiële steun te verlenen aan RKC

30 augustus 2014 om 20:30 • Aangepast 24 april 2020 om 16:49
nl
De jongerenpartij Jonge Democraten Brabant roept de gemeenteraad van Waalwijk op geen financiële steun te verlenen aan RKC Waalwijk. Als eis stelt de partij dat eerst het toezicht bij de club verbetert.
Geschreven door

In het verleden heeft de gemeente Waalwijk al meermaals ingegrepen omdat de club problemen had met de begroting. Zo kocht de gemeente in 2000 het stadion van de club over. Sindsdien huurt RKC Waalwijk het stadion.
‘Wie betaalt, bepaalt’Onlangs gaf de club aan

zonder hulp van de gemeente failliet te zullen gaan. Partijvoorzitter van de Jonge Democraten Brabant, Hannah Bolder, vindt dat een gemeente meer invloed moet krijgen bij een voetbalclub die van het gemeentebestuur afhankelijk is. “Wie betaalt, bepaalt”, aldus Bolder.
"De gemeente heeft zichzelf afhankelijk gemaakt van de club doordat het veruit de grootste huurder van het stadion is", stelt Bolder. "Dit voorbeeld laat zien dat als de overheid een organisatie te hulp schiet, dat niet kan gebeuren zonder dat ze een stevige vinger in de pap heeft."
Dinsdagavond uitsluitselVanwege het naderende faillissement werd een nieuw reddingsplan aangekondigd. De gemeenteraad bespreekt het plan dinsdagavond. Dan zal duidelijk worden of de gedegradeerde Waalwijkse voetbalclub opnieuw gered wordt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.