Kevin van Veen helpt FC Oss aan zege dankzij schitterend doelpunt

30 augustus 2014 om 20:47
Een paar maanden geleden speelde Kevin van Veen zijn wedstrijden nog voor de amateurs van JVC Cuijk, maar nu is de spits de 'vedette' van FC Oss. Met een assist en vooral een schitterend doelpunt was de lange aanvaller doorslaggevend in de 3-2 overwinning van zijn ploeg op De Graafschap zaterdag. De treffer was alweer zijn vijfde in dit nog prille seizoen.

Aardig voetballen, maar te weinig punten. Dat is zo'n beetje het seizoen van FC Oss in een notendop. Een groot manco was het gemak waarop de Osse defensie de eerste weken de doelpunten incasseerde.
Ook in de beginfase van het thuisduel met De Graafschap had de verdediging van de thuisploeg het bij vlagen zeer lastig met de opponent. Vooral over rechts wisten de Doetinchemmers enkele malen goed door te komen.
Toch raakNa amper tien minuten voetballen wisten de bezoekers het veldoverwicht om te zetten in een 1-0 voorsprong, al lag een dood spelmoment ten grondslag aan deze treffer. Dean Koolhof kopte een corner goed binnen, waarbij zijn directe tegenstanders alleen nog maar konden nakijken.
Pas na deze domper probeerde FC Oss serieus de vijandelijke helft op te zoeken, maar de ploeg miste lange tijd het vernuft om daadwerkelijk voor serieus doelgevaar te zorgen. Net voor de rust was het toch raak: Jochem Jansen kopte uit een corner knap binnen (1-1). Dertig seconden later was het opnieuw raak, ditmaal na afleggen van Van Veen schoot Van den Ouweland strak in de kruising (2-1).
Voorsprong snel verdwenenZo snel als de voorsprong was veroverd, zo vlug was deze ook weer verdwenen. Nog geen twee minuten was de tweede helft oud of de bal lag achter de Osse doelman Nick Hengelman. Opnieuw wist de ongedekt gelaten Koolhof van dichtbij met het hoofd te scoren (2-2).
In elk geval was de toon gezet voor een kwartier, waarin het absolute hoogtepunt van de dag kwam. FC Oss-spits Kevin van Veen, overgekomen van de amateurs van JVC, nam na de bal geweldig aan, om vervolgens op spectaculaire manier keeper Heusinkveld te verschalken (3-2 voor Oss).