Video

NAC Breda tegen PEC Zwolle op zoek naar eerste overwinning: 'We moeten agressief zijn'

30 augustus 2014 om 22:56
nl
NAC wacht nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen. De ploeg hoopt dat zondag voor elkaar te krijgen als PEC Zwolle in Breda op bezoek komt. Een tegenstander die al drie overwinningen op zak heeft. NAC is dus gewaarschuwd. "PEC Zwolle moet meteen het gevoel krijgen dat er niks te halen valt", zegt aanvoerder Jelle ten Rouwelaar.
Geschreven door

NAC begon de competitie met twee gelijke spelen tegen Excelsior (1-1) en FC Twente (1-1) en een flinke verliespartij tegen PSV (1-6). Om uit de onderste regionen van de eredivisie te geraken, is winst op PEC Zwolle zeer welkom voor de Bredase club.
"Wij moeten agressief zijn", zegt keeper Jelle ten Rouwelaar. "Het goede gevoel dat zij hebben, moeten wij ontregelen door ons eigen spel te spelen. Zij moeten het gevoel krijgen dat hier niks te halen valt."
Aanvallen en meedogenloos zijnOok ploeggenoot Adnane Tighadouni, de smaakmaker bij NAC in de eerste drie duels, is van mening dat NAC van de eigen kracht uit moet gaan. "En dat is aanvallend voetbal", zo zegt de linksbuiten van NAC. "Dat lukt ook de laatste wedstrijden, dus dat moeten we gewoon blijven doen. We moeten weer veel kansen zien te creëren en die ook afmaken. We moeten meedogenloos zijn. Als dat lukt, kunnen we een goed resultaat neerzetten."
NAC beschikt voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle over een geheel fitte selectie. De verwachting is dat NAC aantreedt in dezelfde opstelling als vorige week tegen FC Twente.
Profiteren van vermoeidheidTegenstander PEC Zwolle heeft -net als FC Twente een week ervoor- net een Europese wedstrijd in de benen. De ploeg verloor met 3-1 in Tsjechië van Sparta Praag.Volgens aanvoerder Ten Rouwelaar kan dat van invloed zijn op het duel van zondag: "Als je wint dan is er geen vermoeidheid", zo zegt hij. "Wij moeten zorgen dat zij die vermoeidheid wel krijgen. Als wij agressief spelen en goals maken, komt die vermoeidheid bij PEC Zwolle vanzelf naar voren."
"Wij kijken niet naar de belasting van de tegenpartij", zegt trainer Nebojsa Gudelj hierover."Wij gaan er alles aan doen om een goed resultaat te halen. Het zou mooi zijn als we de eerste overwinning van het seizoen binnen halen."
Trainer Gudelj hoopt extra versterkingKomende maandag sluit de transferperiode en de kans is, volgens technisch directeur Graeme Rutjes, klein dat er nog een speler aan de NAC-selectie wordt toegevoegd. Maar trainer Nebojsa Gudelj houdt hoop. "Het gaat er niet om wat wij wij willen, maar om wat wij kunnen", zegt de coach. "Wij blijven op de hoogte van de ontwikkelingen op de transfermarkt. Ik hoop dat er nog een speler bij komt."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.