Gemaskerde mannen stormen huis binnen in Sint-Oedenrode en slaan bewoner

30 augustus 2014 om 22:17
nl
Gemaskerde mannen zijn vrijdagnacht een huis aan de Liempdseweg in Sint-Oedenrode binnengestormd en hebben daarbij de bewoner in zijn gezicht geslagen. Dat meldt de politie zaterdag.
Geschreven door

De overval was iets voor halfvier 's nachts. De mannen drongen het huis via de keuken aan de achterkant binnen. De bewoner was op dat moment thuis en verstopte zich boven. Toen hij dacht dat de mannen weg waren, liep hij naar beneden en zag hij de mannen in zijn tuin staan.
Inbreker slaat bewonerUit angst vluchtte de bewoner de straat op, maar één van de inbrekers zag hem, rende achter hem aan en sloeg de man vervolgens in zijn gezicht. Ook zou hij hem hebben bedreigd, zo laat de politie weten.
Na het dreigement sloegen de mannen in een auto op de vlucht. Zij lieten die iets verderop staan, aan de Boskantseweg, om vervolgens de wijk in te vluchten.
Zoektocht met helikopter en hondDe politie was intussen gewaarschuwd en rukte met groot materieel uit. Ze zette onder ander een helikopter en een speurhond in, in de hoop zo de mannen op te sporen. Bij het huis vonden agenten een busje pepperspray. In de auto vonden ze inbrekersgereedschap, waaronder een breekijzer.
Vlak daarna zagen agenten een andere auto bij de Tolhuisweg, waarin mannen zaten die zich verdacht gedroegen. Zij wilden de auto bekijken, maar op dat moment reed die hard weg. Dankzij warmtebeeldapparatuur in de helikopter kon de politie de auto toch volgen.
Politie zet spijkermat inBij de Maastrichterweg rolde de politie een spijkermat uit om de auto tot stoppen te dwingen. De mannen in die auto gingen er vervolgens te voet vandoor. Ver kwamen ze niet, want enkele straten verderop hield de politie twee mannen aan.
De politie zoekt nog getuigen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.