Video

300 betogers op rustig verlopen pro-Gaza-demonstratie in Breda

31 augustus 2014 om 17:10 • Aangepast 21 november 2020 om 22:47
nl
De pro-Gaza demonstratie in Breda is zondagmiddag rustig verlopen. Zo’n driehonderd betogers liepen in een stoet om te demonstreren tegen het aanhoudende geweld in de Gazastrook. Er was veel politie op de been. Meer dan honderd agenten hielden de boel in de gaten. De demonstratie begon om twee uur en was rond halfvijf afgelopen.
Profielfoto van
Geschreven door

De opkomst viel aanvankelijk tegen, maar rond drie uur nam het aantal lopers toe. De demonstratie eindigde met een gedicht en een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers in de Gazastrook.

Wachten op privacy instellingen...

'Respect en fatsoen'De betogers van actiecomité Hart voor Gaza liepen in een stoet door de binnenstad. De deelnemers liepen van het Kasteelplein door de binnenstad van Breda, daarbij in de gaten gehouden door tientallen agenten. De gemeente had vooraf bepaald dat discriminerende of racistische uitingen niet zouden worden toegestaan. Dat gold ook voor vlaggen van Islamitische Staat.
De tocht eindigde in het park Valkenberg. "We zullen in een rij aansluiten van vele miljoenen over de gehele wereld die zich solidair hebben getoond met Palestina", schreef de organisatie eerder op Facebook.

Wachten op privacy instellingen...

Krachten gebundeldOnder de naam 'Hart voor Gaza' hebben verschillende inwoners van Breda uit verschillende religieuze en politieke stromingen de handen ineengeslagen. Zij hebben hun krachten gebundeld om vanuit de stad een signaal af te geven over de misstanden die worden gepleegd in de Gazastrook.
Diverse mensen hielden zondagmiddag een toespraak, onder wie Anja Meulenbelt. Zij is schrijfster en oud-Eerste Kamerlid voor de SP. Meulenbelt heeft onlangs haar SP-lidmaatschap opgezegd uit onvrede over de koers die de partij volgt in het conflict tussen Israël en Gaza.

Wachten op privacy instellingen...

SP steunt demonstratieAmsterdam verbood pro-Gaza-demonstranten eerder deze maand om gezichtsbedekkende kleding te dragen dan wel vlaggen van de Islamitische Staat (IS, voorheen ISIS) met zich mee te dragen.
SP Breda staat achter de demonstratie, liet de partij weten. "We steunen deze demonstratie niet alleen omdat het geweld moet stoppen, maar ook omdat Israël een einde moet maken aan de blokkade van Gaza. Deze blokkade maakt een normaal leven voor de Palestijnen in Gaza volstrekt onmogelijk", zo staat op de SP-site.

Wachten op privacy instellingen...

Pro-Gaza Eindhoven ging niet doorDe pro-Gaza demonstratie in Eindhoven werd vorige week geannuleerd.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.