Politie voorkomt gewelddadige confrontatie 'supporters' FC Den Bosch en Jong Ajax

31 augustus 2014 om 13:44
nl
De politie heeft vrijdagavond op tijd kunnen ingrijpen bij een mogelijke confrontatie tussen supporters van FC Den Bosch en Jong Ajax. De groepen wilden met elkaar op de vuist gaan in de Bossche wijk Hintham. Er werd niemand aangehouden.
Geschreven door

De politie meldt zondag dat ze de groepen uit elkaar kon drijven dankzij betrouwbare informatie die ze vooraf kreeg. Het ging om 'supporters' van de harde kern die zelf niet naar de wedstrijd gingen.
Agenten zetten tientallen auto's met Ajax-supporters nog voor Den Bosch aan de kant van de weg. Daarbij zette de politie een helikopter, een videowagen en nummerplaatherkenning in. Voor de zekerheid stond er ook een ME-peloton klaar, maar die hoefde niet te worden ingezet.
Ook Belgen in Den BoschTot diep in de nacht bleef de politie paraat om een eventuele confrontatie te voorkomen. Daarbij waren ook Belgische agenten van de politie uit Luik ingezet, omdat ook supporters van die club daar naar Den Bosch waren afgereisd. Met de Belgische club onderhouden de Bosschenaren vriendschappelijke relaties.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.