Bijzonder: geen rondemiss maar rondemister Ladies Tour: 'Wil best in billen geknepen worden'

31 augustus 2014 om 15:45
nl
Wie regelmatig naar wielrennen kijkt, weet dat er aan het eind van een race een rondemiss is die de winnaar als felicitatie op zijn bezwete wangen mag kussen. Maar dat gebeurt niet als de Boels Rental Ladies Tour in Heeze-Leende finisht. Daar zijn de rollen omgedraaid. En Robin de Lange uit Leende is de gelukkige rondemister.
Geschreven door

"Je moet vooral goed kunnen kussen", grapt De Lange over de functie waar menig man jaloers op zou zijn. "Nee. Ik ben er ingerold via mijn vader, die de boel al eerder een paar keer organiseerde", zegt hij in het Omroep Brabant-sportprogramma Sportlunch. "Op een gegeven moment was ik oud genoeg om de dames te mogen kussen."
'Beetje onwennig'Dit jaar is het de zevende keer dat De Lange de vrouwen mag zoenen. "Het eerste jaar was het een beetje onwennig allemaal. Maar toen was ik wat jonger." Nu gaat het er heftiger aan toe. "Die dames die pakken je in vol ornaat. Op een gegeven moment raak je daar aan gewend."
Van verhalen hoorde de Leendenaar dat de rondemisses weleens in hun billen worden geknepen. Dat ziet De Lange ook wel zitten, hoewel hij nog niet met 'hitsige' dames van doen heeft gehad. "Er zijn er genoeg die mij in mijn kont mogen knijpen."
Zondag zullen we weten of De Lange sportieve vrouwenhanden bij zijn billen voelde. Dan mag De Lange de winnares na de slotrit in Berg en Terblijt een warm onthaal geven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.