Van amateurvoetballer tot legende: Danny van Bakel uit Geldrop is een held in Vietnam: 'Mooie tijd'

31 augustus 2014 om 19:28
nl
Danny van Bakel (31) uit Geldrop leeft op een roze wolk. Vijf jaar geleden speelde hij nog op amateurbasis bij Dijkse Boys, nu behoort hij tot één van de grootste voetbalhelden in Vietnam. De Nederlandse David Beckham van Thanh Hóa FC, zo wordt hij ook wel genoemd. “Alles is echt in een stroomversnelling gegaan”, vertelt Van Bakel bij sportprogramma Sportlunch van Omroep Brabant.
Geschreven door

Deze week vertelde de 31-jarige Van Bakel voor het eerst zijn bijzondere verhaal bij Voetbal International. Het artikel werd massaal gedeeld en verspreid.
De in Geldrop geboren voetballer staat voor het eerst in zijn leven in de schijnwerpers. Althans, in Nederland, want in Vietnam is hij een legende. Een ster. Een iconische man met een bloedmooie verloofde.[YouTube:body:http://youtu.be/ewpPu0LUdsA]
'Als varkens behandeld'Als jeugdspeler begon Van Bakel bij voetbalvereniging Braakhuizen in zijn geboorteplaats Geldrop. Vervolgens kwam hij bij Helmond Sport terecht. Hij speelde er negentien wedstrijden. Hierna stond hij bij amateurclubs Dijkse Boys en Capellen FC op het veld. “En toen ging de telefoon. Of ik in Vietnam wilde voetballen. Ik had daar natuurlijk wel zo mijn bedenkingen bij”, blikt Van Bakel terug.
Van Bakel bedankte, maar bedacht zich een paar dagen daarna. “Ik dacht echt: 'Waarom ook niet?' Ik heb niets te verliezen.” Zijn goede humeur sloeg al snel om. “Ik hoorde opeens dat stagiaires zoals ik als varkens werden behandeld”, vertelt hij. “Dat was bij mij niet anders. Ik sliep op de grond in een smerige kamer. Ik wilde al snel naar huis.”
'Grote voetballer'Toen de directieleden van Binh Duong FC in de gaten kregen dat Van Bakel naar huis wilde, raakten ze onder de indruk. “In tegenstelling tot de andere stagiaires trok ik wel mijn mond open. Ze dachten dat ze met een grote voetballer te maken hadden”, lacht Van Bakel.
Van Bakel besloot zijn avontuur in Vietnam nog een kans te geven. Hij begon steeds beter te spelen en de pers raakte steeds meer onder de indruk. Momenteel wordt hij op handen gedragen door zowel fans als critici. [YouTube:body:http://youtu.be/kMv5k-PJcYs]
Nationale elftal?Sinds dit jaar komt Van Bakel uit voor Thanh Hóa FC. Deskundigen zien het graag gebeuren dat hij in het nationale elftal gaat spelen. “Maar dat komt denk ik ook omdat ik met Myno ga trouwen. Zij is één van de grootste diskjockeys van Vietnam.”
Van Bakel had nooit gedacht dat zijn leven deze draai zou krijgen, maar hij geniet er ieder moment van. “Het is erg grappig om dit allemaal mee te mogen maken”, vertelt hij tevreden. “Ik heb een mooie tijd hier. En dat terwijl ik eerst nog wel zo nodig naar huis wilde.”[YouTube:body:http://youtu.be/jmMuixPgcgQ]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.