PSV lijkt met Guardado nieuwe 'stofzuiger' in huis te hebben: 'Tevreden met debuut'

31 augustus 2014 om 18:31
Guardado waarschijnlijk snel terug op het veld
Guardado waarschijnlijk snel terug op het veld
Andrés Guardado heeft zich in zijn eerste wedstrijd voor PSV (tegen Vitesse) meteen gemanifesteerd als een speler die het vuile werk niet schuwt en zijn medespelers met woord en gebaar volop coacht. Qua wedstrijdbeleving lijkt de Mexiaan wel wat op "stofzuiger" Willy van der Kerkhof zo'n 25 jaar geleden. In dit geval is het dus Andrés 'aspiradora' Guardado.
Geschreven door

Guardado meldde zich pas afgelopen week bij PSV, dat hem voor een seizoen van Valencia huurt. Desondanks liet Phillip Cocu hem meteen met een basisplaats debuteren. Guardado: "Ik ben tevreden met mijn debuut bij PSV, blij met de drie punten en tevreden over mijn bijdrage daaraan. Het is altijd even lastig om je ritme in een nieuw team te vinden. Maar ik vind eigenlijk dat het prima verlopen is."
Ondanks dat Guardado nieuw in het team is en alleen Spaans en een paar woorden Engels spreekt, was hij vanaf het beginsignaal in de wedstrijd tegen Vitesse al druk aan het coachen. "Dat is ook mijn stijl van spelen. Phillip Cocu verwacht van me dat ik het team een beetje stuur. Ik wil ook op deze manier van nut zijn voor m’n medespelers."
Belangrijke assistBehalve door zijn werklust, viel Guardado ook op vanwege de dieptepass, waaruit Luuk de Jong de eerste PSV-goal tegen Vitesse scoorde. Guardado: "Het was voor mij wel prettig dat Luuk uit mijn pass het doelpunt maakte. Het belangrijkste is dat we gewonnen hebben. Ik merkte wel dat het lastig was omdat PSV donderdag ook al een wedstrijd gespeeld had. Al met al kunnen we terugkijken op een goeie middag."
De Mexicaan is door PSV voor één seizoen gehuurd van Valencia, dat hem eerder ook bij Bayer Leverkusen stalde. Guardado heeft zin in een jaartje Nederland. "Ik vind het leuk om nu weer een andere voetbalcultuur te ondervinden. Ik heb in Spanje en in Duitsland gevoetbald. Nu dus in Nederland. Je komt hier veel in balbezit en ik denk dat de speelstijl hier me wel ligt. Ik zie echt uit naar dit seizoen bij PSV."

Wachten op privacy instellingen...