Tientallen tips over fatale woningoverval Helmond waarbij Mien Graveland (86) om het leven kwam

31 augustus 2014 om 21:02
nl
De politie heeft naar aanleiding van een getuigenoproep tientallen meldingen ontvangen over de gewelddadige woningoverval aan de Bestevaer in Helmond. Bij de overval kwam de 86-jarige Mien Graveland om het leven.
Geschreven door

Inmiddels is duidelijk dat de overval tussen tien uur ’s ochtends en twee uur ‘s middags gepleegd is. De woning van de overleden bewoonster wordt nog steeds bewaakt. De politie vraagt getuigen die zich nog niet gemeld hebben contact op te nemen.
De politie en het Openbaar Ministerie zijn druk bezig met het onderzoek naar de woningoverval. Er zijn twintig rechercheurs op de zaak gezet.
Bezoek van twee mannenDe 86-jarige bewoonster van de Bestevaer kreeg vrijdagochtend bezoek van twee mannen die zich voordeden als medewerkers van een energiebedrijf. Toen ze de mannen binnenliet, ging het mis: ze werd zwaar mishandeld. Later die avond overleed ze.
Een getuige beschreef onlangs aan Omroep Brabant hoe ze een dader de woning zag binnengaan. "Ik zag eerst een getinte jongen met een petje voorbijkomen. Hij ging bij Mien naar binnen. Dat vond ik raar", zegt de vrouw. Later zag de buurtbewoonster een tweede dader, die het huis op dat moment verliet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.