Video

Corso-stress in Zundert: snottige dahlia's zorgen voor veel ongemak bij ‘Hij Mot Af Dag’

31 augustus 2014 om 21:55 • Aangepast 24 april 2020 om 16:50
nl
In de bouwtenten van het bloemencorso Zundert krioelde het zondag van het volk. Bij alle twintig buurtschappen was het zondag de 'Hij Mot Af Dag'. Alle hens aan dek want het geraamte, de body van alle wagens, moest dit weekend 'corso-klaar' zijn. Maar de dahlia's wilden niet echt meewerken. Door alle regen waren ze wat snottig geworden.
Geschreven door

Lassers, plakkers en ander gepeupel krioelden zondag over elkaar, en door elkaar heen, in alle twintig bouwtenten van het corso. De bouw van de praalwagens is na maanden van voorbereiding en klussen in de een-na-laatste fase beland. Aan het eind van de nieuwe week is het bloemen tikken en voor je het weet is het corso-zondag en moeten de wagens naar buiten.
Dahlia's zijn snottig Het bloemen tikken zal dit corso een moeilijker karweitje worden dan de afgelopen jaren. Door de combinatie van een koudste augustusdag in negentig jaar en extreme regenval zijn de dahlia's snottig geworden. "Dat noemen we hier in Zundert een ruiver, ze vallen dan eigenlijk uit elkaar door het vele vocht dat de bloem opgezogen heeft. Het is minder makkelijk om op de wagen te bevestigen. Je moet ze heel voorzichtig oppakken", vertelt Steven van Erck van buurtschap Laer Akkermolen.
Obers aan het werk Bij het buurtschap hebben ze twee nieuwe ontwerpers aangenomen die dit jaar voor het eerst een wagen hebben ontworpen voor Laer Akkermolen. Op de wagen staan een aantal obers afgebeeld, die aangesneld komen met het bestelde eten en (niet te vergeten) de rekening.
Het ontwerp door de twee nieuwelingen wijkt in veel af van de succesvolle ontwerpen waarmee het buurtschap winnaar werd in 2012 en vorig jaar 2013.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.