EK Rally: Kevin Abbring uit Son geeft op vanuit leidende positie

31 augustus 2014 om 21:37
nl
Opnieuw pech voor Kevin Abbring in het EK Rally. Ondanks goede voorbereidende testsessies moest de Sonse rijder opgeven met technische problemen.
Geschreven door

Abbring leidde op dat moment de wedstrijd nog vóór de leider in het kampioenschap en met drie snelste tijden op het conto van het rallytalent.
Drukke showproefOnder het toeziend oog van zo'n 30.000 toeschouwers startte de rally vrijdagavond in het centrum van Zlin met een showproef. Abbring was direct de snelste en nam brutaal de leiding. Op zaterdagochtend leek er eveneens geen vuiltje aan de lucht en was Abbring, gelet op de onderlinge verschillen achter hem, fors sneller.
Op de vierde proef leek alles nog verder in de hand van de Sonse coureur te spelen. De nummers twee en drie van het klassement vergaloppeerden zich en Abbring leek al een voorzichtig voorschot op de winst te kunnen nemen. Het mocht niet zo zijn.
Ontwikkeling goede kant opNa negen kilometer op de proef zette hij zijn auto met een technisch mankement aan de kant. "Het laat zich aanzien dat die technische oorzaak klein is, maar natuurlijk wel super jammer", blikt Abbring terug.
"Ik ben dit jaar nu in vijf wedstrijden vier keer vroegtijdig gestopt terwijl ik op kop lag. De Peugeot 208 T16 heeft het verder perfect gedaan wat aangeeft dat de ontwikkeling zeker de goede kant op gaat", aldus Abbring die denkt dit jaar zeker nog een rally winnend te kunnen afsluiten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.