Video

Slachtoffer (18) aanrijding in Wijk en Aalburg overleden, vrienden zagen ongeluk gebeuren

1 september 2014 om 12:33
nl
De 18-jarige man uit Wijk en Aalburg die zaterdagnacht ernstig gewond raakte nadat hij door een automobilist werd geschept, is zondagavond aan zijn verwondingen overleden. Dat heeft de politie bevestigd.
Geschreven door

De man stond met zijn fiets in de hand op de Parallelweg in zijn woonplaats. Hij wachtte op twee vrienden die achterop waren geraakt, toen de 21-jarige automobilist hem rond kwart voor twee van achteren aanreed. Twee van zijn vrienden zagen dat voor hun ogen gebeuren. Automobilist ging ervandoorDe man liep ernstige verwondingen op aan zijn hoofd en was buiten bewustzijn. De automobilist ging ervandoor en meldde zich later met zijn vader alsnog op de plek van het ongeluk. De politie was toen nog bezig met sporenonderzoek. De bijrijder van de man bleef wel bij het slachtoffer. Hij zei tegen de politie dat hij ook niet wist waar de bestuurder was.
Volgens de advocaat van de automobilist verliet hij de plaats van het ongeluk om hulp te halen. De politie wil hier in het belang van het onderzoek niets over zeggen.
Verdachte was dronkenUit onderzoek bleek dat de automobilist had gedronken. Hij is een beginnend bestuurder en had volgens de politie drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. De 21-jarige man uit Wijk en Aalburg is zondag verhoord. Aan het einde van de dag is hij vrijgelaten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.