Video

Efteling-attractie Anton Pieck bij basisschool Het Zilverlicht in Kaatsheuvel dreigt te verdwijnen

1 september 2014 om 20:29
nl
De oudste attractie van de Efteling dreigt te verdwijnen. Het gaat om een klimtoestel uit de jaren vijftig dat sinds 1989 op het schoolplein bij basisschool Anton Pieck, tegenwoordig Het Zilverlicht, in Kaatsheuvel staat. De school gaat verhuizen en kan het speeltoestel vanwege de slechte staat niet meenemen.
Geschreven door

De nostalgische rood-geel-groene klimtoren is ontworpen door Anton Pieck. De Efteling schonk het vierkante speeltoestel eind jaren tachtig aan de school, omdat er vanwege de komst van het Volk van Laaf geen plaats meer was in het pretpark.
'Klimtoestel is bejaard'Volgens adjunct-schooldirecteur Toon van Wezel zou het klimrek de verhuizing niet overleven. "Het speeltoestel in bejaard en is toe aan een flinke opknapbeurt." Bovendien is er voor de verhuizing een grote hijskraan en een oplegger nodig. "En dat is voor de school veel te duur", aldus Van Wezel.
Iedereen vindt het jammer dat het klimtoestel weggaat. "Het is gewoon een tof klimrek", zegt een jongetje op het schoolplein. "Het is gewoon vreselijk jammer dat het rek na ruim twintig jaar weggaat", vertelt een moeder.
Villa PardoesIn oktober moet het klimrek op de huidige locatie verdwenen zijn. De Efteling hoeft de attractie in ieder geval niet meer terug. Mogelijk wordt het klimtoestel toch van de sloophamer gered. Van Wezel: "Onze conciërge heeft contact gehad met Villa Pardoes. Het vakantieverblijf voor ernstig zieke kinderen zou interesse hebben." Mogelijk krijgt de klimtoren daar een nieuw magisch vervolg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.