Man (51) uit Tilburg dagenlang ontvoerd, drie verdachten aangehouden

1 september 2014 om 14:00
nl
De politie heeft zondagmiddag een einde gemaakt aan de dagenlange ontvoering van een 51-jarige man uit Tilburg. In het Groningse Nieuw-Beerta zijn drie verdachten gearresteerd. De politie houdt er rekening mee dat het om een conflict in het criminele circuit gaat.
Geschreven door

De ontvoering van de Tilburger werd donderdag gemeld. De gijzelnemers eisten losgeld. Er werd een grootschalige operatie gestart. Het onderzoek is in stilte uitgevoerd vanwege de veiligheid van het slachtoffer.
Slachtoffer bevrijd uit autoHet spoor leidde naar Noordoost-Nederland. Zondag kwam een arrestatieteam in actie toen de gijzelnemers met het slachtoffer in een auto op de weg tussen Beerta en Nieuw-Beerta reden. Tijdens de bevrijdingsactie raakte niemand gewond.
Het slachtoffer maakt het volgens de politie naar omstandigheden goed. Twee mannen uit Alkmaar van 29 en 32 jaar zijn meteen gearresteerd. Een 41-jarige man uit Zaandam werd in een huis in Nieuw-Beerta aangehouden. Het huis is daarna doorzocht op bewijsmateriaal.
Nieuwe aanhoudingen niet uitgeslotenDe verdachten worden woensdag voorgeleid bij de rechter-commissaris in Breda. De politie onderzoekt wat zich heeft afgespeeld voor en tijdens de ontvoering. De politie houdt er rekening mee dat het gaat om een financieel conflict in het criminele circuit. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.