NHTV in Breda begint met opleiding 'pretparkmanager'

1 september 2014 om 13:58
nl
Bij de NHTV in Breda is maandag de opleiding voor 'pretparkmanager' gestart. Achtentwintig studenten zijn aan de kersverse opleiding begonnen. De naam is officieel Attractions and Theme-Parks, een internationaal gerichte opleiding om managers af te leveren voor bijvoorbeeld pretparken en dierentuinen in Europa maar ook daarbuiten.
Geschreven door

Volgens docent Goof Lukken is er de komende jaren werk genoeg. "Alleen in Europa tellen we al zo'n zevenhonderd parken. En in andere delen van de wereld zijn de parken in opkomst."
Gasten naar hun zin makenMensen willen een pretpark of dierentuin steeds vaker in meerdere dagen beleven en kiezen bijvoorbeeld voor een resort. Goof Lukken weet dan ook er in de hele wereld vraag is naar professionals die niet alleen goed kunnen managen, maar ook kunnen nadenken over hoe het park ingericht moet zijn en hoe je er geld mee kunt verdienen.
"De parken zitten te wachten op mensen die goed zijn in het enorm naar hun zin te maken van gasten."
'NHTV heeft dé kennis'En die wereldmanagers komen straks van de NHTV in Breda. "De school heeft toch redelijk wat kennis in huis om pretparkmanagers voor de hele wereld af te leveren", aldus Lukken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.