Video

Brabantse buitenzwembaden langer open vanwege zomers weer

1 september 2014 om 15:16
nl
Net nu de meeste zwembaden hun buitenbad gesloten hebben, staat ons een mooie nazomer te wachten. Deze week lopen de temperaturen geleidelijk aan weer op naar 25 graden en hoger en dat is voor sommige zwembaden in Brabant reden om langer open te blijven. Zelfs nadat ze op 31 augustus het seizoen hebben afgesloten.
Geschreven door

Speciaal vanwege het warme weer gaat het bad De Warande in Oosterhout van 3 tot en met 5 september weer open. Zwembad Het Run in Drunen hanteert een grens van 21 graden: als de temperatuur daarboven komt gaat het buitenbad open, daaronder blijft het dicht.
'Iedere dag bekijken we de weersites'"We bekijken het per dag," zegt exploitant Eddy Fukkink van Het Run." We houden verschillende websites die het weer voorspellen in de gaten en daar nemen we het gemiddelde van."
Het buitenbad van zwembad De Tongelreep in Eindhoven blijft zelfs in oktober nog open als de temperatuur daar aanleiding voor geeft. Het ir. Ottenbad, ook in Eindhoven, is wat stelliger. "Wij gebruiken september als buffermaand," zegt Joost van de Velde, "maar in oktober gaan we definitief dicht."  
Oisterwijk en Chaam blijven dichtIn het Staalbergven in Oisterwijk kan vanaf zondag 31 augustus al niet meer gezwommen worden. Voor het Weidebad in Chaam is eind augustus zelfs definitief het doek gevallen. Het bad wordt mogelijk gesloopt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.