Video

Energiebedrijf Oxxio geschokt door gebruik bedrijfskleding bij dodelijke woningoverval Helmond

1 september 2014 om 16:44
nl
Bij energiebedrijf Oxxio is geschokt gereageerd op het nieuws dat de gewelddadige overvallers van de 86-jarige Mien Graveland mogelijk kleding van het bedrijf droegen. Bij de overval kwam de 86-jarige vrouw vrijdag om het leven.
Geschreven door

Woordvoerder Hendrik Greven van Oxxio zegt dat het energiebedrijf vrijdag helemaal niet in Helmond was. Oxxio komt sowieso weinig aan de deur bij mensen en werkt vooral via internet.
legitimerenOxxio weet niet hoe de overvallers aan kleding van het bedrijf zijn gekomen. Volgens de woordvoerder is het niet eerder gebeurd dat overvallers zich voordeden als medewerkers van het energiebedrijf.  “Medewerkers van Oxxio die aanbellen moeten zich ook altijd kunnen legitimeren”, zegt Greven.
Volgens woordvoerder Sjoerd Marbus van branchevereniging Energie-Nederland zijn medewerkers van energiebedrijven altijd verplicht zich te legitimeren als de bewoner daar om vraagt. Verder is een gedragscode [PDF] in het leven geroepen die energiebedrijven kunnen toepassen. Verplicht is dat niet, maar de meeste bedrijven hanteren die code wel.
Vooral oudere mensen zijn het slachtoffer van babbeltrucs waarbij daders zich voordoen als verkopen. "Uit fatsoen laten ouderen die mensen vaak binnen. Ze durven minder snel nee te zeggen", verklaart een politiewoordvoerder.
Verklaring burgemeesterOndertussen stromen de reacties binnen op de gewelddadige overval. Burgemeester Blanksma van Helmond reageert vol afschuw. In een verklaring schrijft ze dat de burgemeester hoopt dat de daders snel gepakt worden.
De ouderenbond Unie KBO reageert ook geschokt en zegt dat ouderen vaak te goed van vertrouwen zijn en de deur te makkelijk openen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.