Film ‘These Dirty Words’ van Jens Rijsdijk (19) uit Roosendaal naar filmfestival in Hollywood

1 september 2014 om 15:54
nl
De film ‘These Dirty Words’ van filmmaker Jens Rijsdijk (19) uit Roosendaal neemt volgend jaar deel aan de wereldfinale van het 48 Hour Film Project in Hollywood.
Geschreven door

Het gaat om films die binnen 48 uur zijn geschreven, gefilmd en gemonteerd. Rijsdijk, tweedejaars student aan het Grafisch Lyceum, won dit jaar voor de tweede keer het 48 hour Film Project in Rotterdam. Hij deed dat met zijn film het 48 Hour Film Project in Rotterdam.
DoktersromanDe film ‘These Dirty Words’ is een romantische komedie waarin een stel kibbelt over de literaire waarde van een doktersroman. Zodra man in het boek begint te lezen komen de personages tot leven en bloeit hun eigen seksleven weer op.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=CR-F08ilA-A]
Jens Rijsdijk: "Vorig jaar heb ik de wedstrijd ook gewonnen. Dit jaar was er meer concurrentie. Er deden 37 films aan de wedstrijd in Rotterdam. Elk team ging met een bepaald genre, een verplichte zin en een bepaald personage aan de slag. Ons genre was romantiek. Verder moest een van onze personages een docent zijn en onze verplichte zin was: 'Zal ik het hier ophangen?'"
Wereldfinale in HollywoodDe eerste prijs in Rotterdam geeft recht op een ticket naar de wereldfinale in Hollywood, waar in totaal 120 stedenwinnaars aan gaan deelnemen. "In Hollywood worden alle 120 films vertoond. De tien beste films worden ook nog eens later vertoond op het filmfestival in Cannes", vertelt Rijsdijk, die al plannen heeft om in de toekomst een speelfilm te gaan maken.  
Rijsdijk won ook vorig jaar de eerste prijs op het 48 Hour Film Project in Rotterdam. De film ging toen over de eerste homoseksuele premier van Nederland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.