Brandstichter Catharinakerk Eindhoven moet naar psychiatrisch ziekenhuis

1 september 2014 om 16:21
nl
De man van 58 die in maart brand stichtte in de Sint-Catharinakerk in Eindhoven moet van de rechter in een psychiatrisch ziekenhuis worden opgenomen. De paranoïde Eindhovenaar wordt niet verder vervolgd, zo oordeelde de rechtbank in Den Bosch maandag.
Geschreven door

De man besprenkelde op 22 maart het gangpad en meerdere stoelen in de kerk met benzine. Die stak hij met een aansteker aan, waardoor een aantal stoelen vlam vatte.
Door snel optreden van de beheerder van de kerk kon erger worden voorkomen. De verdachte meldde zichzelf dezelfde dag nog op het politiebureau.
ParanoiaVolgens deskundigen lijdt de man aan paranoïde schizofrenie. Volgens de rechtbank blijkt uit alles dat de Eindhovenaar de brandstichting heeft gepleegd vanuit zijn psychische stoornis en was hij tijdens het plegen daarvan volledig ontoerekeningsvatbaar. Daarom kan de brandstichting hem niet worden aangerekend en wordt hij niet verder vervolgd.
Er is volgens deskundigen een reëel risico op herhaling, als de man niet wordt behandeld. Daarom vindt de rechtbank het nodig hem een jaar lang in een psychiatrische inrichting te laten opnemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.