Raadsfracties maken zich zorgen over uitgaansgeweld Den Bosch: 'Dit moet stoppen'

1 september 2014 om 16:52
nl
Raadslid Jolanda Lensen-van den Wildenberg van stadspartij Knillis is er glashelder over: "Uitgaansgeweld, het lijkt wel inherent aan de stad Den Bosch. Dit moet stoppen." Ze stelde samen met twee andere partijen raadsvragen over het geweld van afgelopen weekend in de stad. Honderd jongeren keerden zich tegen agenten.
Geschreven door

Agenten pakten acht van hen op.
Waarom doen jongeren dit?Lensen-van den Wildenberg wil zoveel mogelijk weten van de jongeren. Wat gebeurt er nu met hen? Hebben ze een baan of zitten ze op school? Worden ouders betrokken?
Het raadslid hoopt zo te weten komen waarom de jongeren zoiets doen en hoe het geweldsprobleem aangepakt of nog beter, voorkomen kan worden. "Hardere straffen of meer jeugdhulp? Ik weet het niet."
Geweld in Rosmalen en bij tunneltjeHet raadslid stelde eerder vragen over gewelddadige jongeren in Rosmalen en geweld bij een tunnel in Den Bosch. Dat het zich nu tegen de politie keert, baart haar zorgen. "De volgende keer is het de GGD en dan de brandweer. Veiligheid voor hulpdiensten staat voorop."
Zelf woont ze in de stad en haar kinderen zijn actief in het uitgaansleven. "Die zijn al wat ouder en gelukkig is hen nog nooit iets gebeurd, maar mijn achterneefje wel. Als je in Den Bosch aan de verkeerde kant van de weg woont, wordt je geconfronteerd met geweld. Dat kan gewoon niet."
Raadsvragen nog niet beantwoordHet gemeentebestuur moet de vragen van Stadspartij Knillis, Bosch Belang en Leefbaar nog beantwoorden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.