Ossenaar zeven maanden de cel in voor zware mishandeling snorfietser

1 september 2014 om 17:22
nl
Een man van 54 uit Oss moet van de rechter in Den Bosch zeven maanden de cel in voor zware mishandeling van een snorfietser in Macharen. Het slachtoffer (62) werd eerst gedwongen te stoppen. Daarop werd hij geschopt en geslagen.
Geschreven door

Het Openbaar Ministerie (OM) had 10 maanden voor poging tot doodslag geëist.
Achtervolging en mishandelingDe verdachte reed op 6 mei van dit jaar met een 38-jarige vriend in zijn auto toen hij op een rotonde op de Ossestraat in Macharen de 62-jarige man op zijn snorfiets zag rijden. Het tweetal heeft met het slachtoffer al jarenlang ruzie over geld.
De bestuurder van de auto zette de achtervolging in en sneed de snorfietser de pas af op het fietspad. Daarbij raakte de auto de snorfiets, waardoor het slachtoffer op de grond viel. De Ossenaar stapte uit en sloeg een aantal keer met gebalde vuist op de snorfietser in. Ook werd het slachtoffer geschopt tegen zijn hoofd, terwijl hij nog op de grond lag. De 62-jarige man liep daarbij kneuzingen op.
Geen poging tot doodslagVolgens de rechtbank blijkt niet dat de verdachte de man op de snorfiets van het leven wilde beroven. De verdachte reed niet op zijn slachtoffer in en bovendien reden zij beiden met lage snelheid op het moment dat ze elkaar raakten. Daarom is de Ossenaar niet veroordeeld voor poging tot doodslag.
Wel wordt het de 54-jarige verdachte zwaar aangerekend dat hij misbruik maakte van zijn auto om het slachtoffer met geweld tot stoppen te dwingen en te mishandelen. Ook is de verdachte vaker voor geweldsincidenten veroordeeld.
De Ossenaar moet het slachtoffer ook een schadevergoeding betalen van ruim 685 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.