Willem II versterkt zich vlak voor sluiten transfermarkt, PSV en NAC Breda houden zich rustig

2 september 2014 om 02:01 • Aangepast 21 november 2020 om 22:46
nl
D-day is achter de rug. Deadlineday is de laatste dag waarop voetbalclubs zich nog kunnen versterken. Bij de Brabantse eredivisieclubs bleef het tamelijk rustig. Maar de selecties van PSV, NAC Breda en Willem II kennen komend seizoen de nodige nieuwe gezichten.
Profielfoto van
Geschreven door

Terwijl bij Feyenoord bijna de complete verdediging en vedette Graziano Pellè vertrok en bij Ajax op de valreep Daley Blind naar Manchester United ging, heeft PSV de schade op de transfermarkt beperkt weten te houden.
Meerdere versterkingen PSVPSV lijkt zich zelfs, in tegenstelling tot de concurrentie, versterkt te hebben. Luuk de Jong werd aangetrokken om de plek van Tim Matavz op te vullen, terwijl de Mexicaanse international Andrés Guardado voor de broodnodige routine in de jonge ploeg moet zorgen.
Alleen de gewenste versterking in de achterhoede lijkt niet gelukt te zijn. Weliswaar werd de 22-jarige Franse verdediger Nicolas Isimat-Mirin op de laatste dag van de transferperiode voor één jaar van AS Monaco gehuurd. Maar de verwachting is niet dat hij zich direct als een basisspeler zal manifesteren, maar meer als stand-in voor Jeffrey Bruma.
Maar het belangrijkste wapenfeit van PSV tijdens de transferperiode is toch dat het de WK-gangers Memphis Depay en Georginio Wijnaldum wist te behouden. Ondanks buitenlandse interesse bleven beide spelers in Eindhoven en verlengden ze zelfs hun contract.
Metamorfose bij NAC BredaNAC Breda onderging deze zomer een flinke metamorfose. Dragende spelers als Kees Kwakman, Jordy Buijs, Anouar Hadouir, Rydell Poepon en Danny Verbeek vertrokken. Daarvoor in de plaats kwam onder meer Eric Falkenburg van AZ, Joeri de Kamps van sc Heerenveen en Aleksandar Damcevski van het Bulgaarse Chernomorets.
Maar ook werd er gewinkeld bij Europese topclubs. Uroš Matic kwam van Benfica, Kingsley Boateng van AC Milan en Stipe Perica werd nogmaals van Chelsea gehuurd.
Even was er nog de vrees dat keeper Jelle ten Rouwelaar zou vertrekken. Ajax en later ook PEC Zwolle zouden het NAC-icoon wel willen overnemen. Maar Ten Rouwelaar blijft voorlopig gewoon in het Bredase doel staan.
Of de veranderingen bij NAC ook een verbetering zijn, moet nog blijken. De thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle biedt wel perspectief. Met aanvallend spel werd met 3-1 gewonnen.
Willem II winkelt met vrijwel lege beursWillem II heeft na de promotie uit de Jupiler League flink moeten sleutelen om een eredivisie-waardig team op de been te krijgen. Met een vrijwel lege beurs moest Willem II een selectie samenstellen waarmee trainer Jurgen Streppel uit de voeten kan. Of dat gaat lukken moet nog blijken.
Meest in het oog springende versterkingen zijn Robert Braber die overkomt van RKC Waalwijk, Ben Sahar, die na een hele reeks gerenommeerde clubs nu in Tilburg zijn belofte wil gaan inlossen, en spits Samuel Armenteros. Hij is van Anderlecht gehuurd, maar is pas de eerstkomende wedstrijd van Willem II, in De Kuip tegen Feyenoord, inzetbaar. De Tilburgers trokken maandag ook nog Jerson Cabral aan. De 23-jarige aanvaller wordt gehuurd van FC Twente, waar hij op een dood spoor zat.
[Tweet:body:https://twitter.com/KNVB/status/506678209820520448]
Keeper Kostas Lamprou werd overgenomen van Feyenoord. De Griek beleefde een ongelukkig competitie-debuut tegen PSV met een blunder en een rode kaart, maar heeft het volste vertrouwen van trainer/technisch manager Jurgen Streppel. Mitchell Dijks kwam over van Ajax en clubman Frank van der Struijk keerde terug na een avontuur bij Vitesse.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.