Weg naar de bevrijding: de grens over in Zuid-Limburg

1 september 2014 om 18:12
nl
Aan het virtuele verhaal over de bevrijding van Zuid-Nederland van zeventig jaar geleden, is ook deze maand een hoofdstuk toegevoegd. Het derde hoofdstuk op wegnaardebevrijding.nl. beschrijft de bevrijding van Zuid-Limburg door de geallieerden.
Geschreven door

Dit jaar is het zeventig jaar geleden dat Zuid-Oost Nederland met de Operatie Market Garden werd bevrijd. In ' Weg naar de Bevrijding' volgen Omroep Brabant, Omroep Gelderland, Omroep Zeeland en de regionale Wegener-kranten, gezamenlijk de route die de geallieerden toen aflegden. Vanaf de Belgische grens richting Arnhem.
InteractiefOp de website wegnaardebevrijding.nl wordt in beeld, woord en geluid het bevrijdingsverhaal verteld. Elke maand wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Deze week staan de eerste geallieerde bevrijdingsacties op Nederlands grondgebied, in Zuid-Limburg, centraal.
Ook is er ruimte voor bijdragen, reacties en herinneringen van iedereen die bij de bevrijding betrokken is geweest of zich daarbij betrokken voelt. Op de website worden bezoekers nadrukkelijk uitgenodigd van zich te laten horen.
Aan de website is ook een jongerenproject gekoppeld waarbij jonge journalisten Parijs en Brussel bezoeken om met leeftijdsgenoten over vrijheid en bevrijding te praten.
Herinnering aan de oorlog levend houdenHet vfonds, het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg, dat zich onder meer ook inzet om de herinnering aan de oorlog levend te houden, heeft aan het project een subsidie toegekend.
Vooral deze maand september en in oktober, wanneer het 70 jaar geleden is dat de strijd om Zuid-Nederland in volle hevigheid woedde, zullen de kranten en omroepen speciale bijlagen en live-uitzendingen maken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.