Omroep Brabant 38 jaar: beelden eerste uitzending gevonden

1 september 2014 om 18:53
nl
"Dit is Omroep Brabant vanuit Eindhoven", met die woorden begon 1 september 1976 de allereerste uitzending van de Brabantse nieuwszender. Hoe we dit zeker weten? We doken diep in ons archief en vonden beeldmateriaal van die allereerste radio-uitzending.
Geschreven door

Stadsjournaal Eindhoven maakte de opnamen. Aan de start van de omroep, precies 38 jaar geleden, gingen open dagen vooraf. Veel belangstellenden namen een kijkje in de gereformeerde kerk in Stratum waar de studio en de redactie was gevestigd.
Al 38 jaar bij de omroep"We zaten in de kelder van het gebouw", vertelt audiotechnicus Jan Verhoeven, de enige Omroep Brabant-medewerker die al 38 jaar bij de nieuwszender werkt. Hij kan zich die tijd nog goed herinneren.
"We waren meteen populair, omdat we heel servicegericht nieuws brachten. We hielden mensen op de hoogte of de school wel bereikbaar was, ondanks slecht weer. En ook als de melkboer ziek was, lieten we weten dat de betreffende buurt hem niet aan de deur hoefde te verwachten."
'Kinderen renden achter ons aan'De omroep zond toen slechts drie uur per dag uit en er werkten nog geen twintig man bij de nieuwszender. De radiomakers beschikten over een Volkswagenbusje waarmee ze op locatie konden uitzenden.
Zo kregen ze ook iets van die populariteit mee, vertelt Jan. "Als we met de bus door een dorp reden, renden de kinderen achter ons aan. Er was altijd heel veel belangstelling."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.