Video

Kim Staelens stopt met volleybal en gaat fitness-dvd's maken

1 september 2014 om 19:47
nl
Kim Staelens stopt na 15 jaar met volleybal op topniveau. De Eindhovense speelde de afgelopen jaren bij clubs in onder andere Duitsland, Italië, Polen en Roemenië. Ze stopt om meer tijd door te kunnen brengen met haar gezin. En ze maakt een bijzondere carrièreswitch: van volleybalbabe naar fitnessbabe.
Geschreven door

"Het is nu tijd voor mijn gezin. We leven al heel lang op deze manier. Ik in het buitenland en mijn man hier in Nederland. Ons dochtertje gaat nu naar school. Het is nu tijd voor een nieuwe carrière en om thuis te zijn."
350 interlandsDe van oorsprong Belgische Staelens speelde 350 interlands voor het Nederlands team. Hoogtepunten in haar carrière zijn een zilveren medaille tijdens het EK in 2009 in Polen en het winnen van de World Grand Prix in 2007.
Een optreden op een Olympische Spelen ontbreekt op haar cv. De Spelen van Peking in 2008 werden op een haar na gemist. "Dat was wel zuur. Elke topsporter droomt van de Olympische Spelen. We leefden daar drie jaar lang naartoe, maar uiteindelijk werd de druk die we onszelf oplegden te groot. We konden niet met die druk omgaan", aldus Staelens.
Geen zwart gatVeel moeite om afscheid te nemen van haar topsportcarrière had Staelens naar eigen zeggen niet. "Ik was wel een beetje bang voor het bekende zwarte gat, maar toen ik daar eenmaal invulling voor had gevonden was mijn beslissing makkelijk gemaakt."
Fitness-dvd'sStaelens gaat nu aan de slag als personal trainer en ze brengt binnenkort een serie fitness-dvd's uit. "Ik heb zelf ook wel eens getraind met van die fitness-dvd's, maar wat mij dan opviel als ik thuis wilde sporten dat ik dan de gewichten of optrekstang niet had. Met mijn dvd's heb je dat allemaal niet nodig. Het enige dat je nodig hebt is een elastiek. En die krijg je bij de dvd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.