Vijf inbraken binnen één week bij You and Me in Tilburg: 'Onze zaak is naar de knoppen'

1 september 2014 om 20:42 • Aangepast 21 november 2020 om 22:46
nl
Bij sieradenwinkel You and Me aan de Schouwburgring in Tilburg is de afgelopen week liefst vijf keer ingebroken. Eigenaar Pierre Thijssen is er moedeloos van geworden. “Onze zaak is naar de knoppen”, verzucht hij. “Mijn hele winkel is leeggeroofd.”
Profielfoto van
Geschreven door

De winkelier is nog het meest teleurgesteld in de politie. “We wisten op een gegeven moment zelfs wie de dader was. Onze spullen werden op straat verkocht. De politie zou een extra oogje in het zeil houden. Ook zouden camera’s op onze winkel worden gericht, maar niets van dat alles. Ik ben ontzettend boos”, zegt Thijssen.
In de winkel geslapenDe inbraakgolf begon vorige maandagnacht. Een dag later was het wéér raak. “Dat was voor mij reden om in de winkel te blijven slapen. In die nacht is er niet ingebroken”, vertelt Thijssen. De littekens van de inbraken zijn nog duidelijk zichtbaar op het pand. “Alle ruiten zijn stuk. Het is één grote puinzooi.”
Uiteindelijk is de dader zondagochtend betrapt in de winkel en aangehouden.

Schade op dader verhalenVoor de winkelier is het einde van zijn zaak in zicht. “Om de winkel tegen inbraken te beschermen eisen verzekeringsmaatschappijen dat we rolluiken plaatsen. Dat geld hebben we niet. Hopelijk kunnen we de schade nog op de dader verhalen”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.