Video

Friet, hamburger en Royke's worstenbroodjes verbannen uit Vogeltjesbuurt in Tilburg

1 september 2014 om 21:46
nl
Geen friet, hamburgers of Royke's worstenbroodjes meer in de Vogeltjesbuurt in Tilburg. Vanaf nu gaan de mensen in Broekhoven op de gezonde toer. En dat is even wennen...
Geschreven door

Vijf teams van vijf deelnemers, allemaal uit de Vogeltjesbuurt, gaan honderd dagen gezond eten, sporten en vooral de ongezonde levensstijl verbannen.
Meer kanker en overgewicht“Voor de meeste deelnemers wordt dit een zware klus”, vertelt organisator Pien maandagavond bij de aftrap van het project, in de buurt die nationaal bekend werd door stylist Roy Donders.
“De levensstijl in deze buurt is gewoon ongezond. Vorig jaar bleek uit onderzoek dat in de Vogeltjesbuurt beduidend meer kanker, luchtwegaandoeningen en overgewicht voorkomt. Voor een groot deel van de bewoners was dit het zetje in de juiste richting om er nu echt iets aan te doen.”
Elke dag naar de frituur is verleden tijdOok de deelnemers zijn blij dat er nu eindelijk iets gaat veranderen in hun leven. Al zal het voor de meeste wel zwaar worden. “Ik ga elke dag naar de frituur”, vertelt een oudere forse man, die momenteel 152 kilo weegt. “Niet altijd voor een uitgebreide maaltijd, maar vaak ook even voor een hamburger of een broodje frikadel."
"Nu moet ik aan de sapjes, de groente en het fruit. Dat gaat nog, maar die vette hap niet meer eten, dat wordt zwaar.”
Eindelijk verandering Ook de 30-jarige Marcel vindt het tijd worden dat zijn levensstijl verandert. “Ik hou wel van een drankje en van een vette hap, maar ik ben nu op een leeftijd dat ik echt wat moet veranderen. Dat gaat nu gebeuren samen met de buurt."
"En dat zal gaan helpen, want alleen krijg ik het niet voor elkaar. Maar deze vrienden en familieleden gaan mij stimuleren en dan ga ik deze honderd dagen en hopelijk nog langer volhouden.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.