Robert Braber van RKC naar Willem II, RKC krijgt er twee jeugdspelers voor terug

1 september 2014 om 22:40
nl
Robert Braber gaat voor twee jaar aan de slag bij Willem II. De 31-jarige middenvelder komt over van RKC Waalwijk. De jeugdspelers Simon van Zeelst en Maxim Deckers worden door Willem II voor de rest van het seizoen verhuurd aan de Waalwijkers.
Geschreven door

Net voor het verstrijken van de transferdeadline bereikte Willem II overeenstemming bereikt met Braber. De middenvelder is maandagavond medisch gekeurd.
Trainer Jurgen Streppel is uiteraard tevreden met de komst van Braber: "We zijn blij dat we hem op het laatste moment hebben kunnen vastleggen. Hij is een multifunctionele speler op het middenveld en een echte teamspeler. Met zijn fysieke kracht en scorend vermogen is hij een aanwinst voor onze selectie."
Van Zeelst en Deckers naar RKC Willem II'ers Simon van Zeelst en Maxim Deckers worden voor de rest van het seizoen verhuurd aan RKC Waalwijk. De 20-jarige Van Zeelst maakte zijn debuut voor Willem II in april 2013 tegen PSV en kwam tot 8 officiële wedstrijden.
De eveneens 20-jarige Deckers werd in de zomer van 2013 aan de selectie toegevoegd, maar maakte niet zijn debuut voor de Tricolores. Vorig seizoen huurde FC Oss de verdediger een half jaar.
'Voorstel konden we niet laten lopen'Directeur Remco Oversier van RKC Waalwijk is tevreden over het bereikte akkoord: “Vooropgesteld dat het vertrek van Robert Braber een groot verlies voor ons is. We kregen op deze slotdag echter een voorstel aangeboden van Willem II dat we, in deze zware tijd, simpelweg niet konden laten lopen."
Oversier is blij met het tweetal van RKC. "We krijgen de beschikking over twee spelers die absoluut iets toevoegen aan ons elftal en daarbij ook nog eens uit onze eigen jeugdopleiding komen. Maxim en Simon zijn beiden zowel op het middenveld als in de verdediging inzetbaar en hebben beiden veel affiniteit met RKC Waalwijk.”
'Ervaring opdoen bij RKC'Willem II-trainer Jurgen Streppel hoopt dat beide spelers veel speeltijd krijgen bij RKC: "Maxim en Simon zijn talenten uit de eigen jeugdopleiding. Deze jongens kunnen bij RKC meer speelminuten maken en de ontwikkeling doorzetten die zij de afgelopen jaren hebben gemaakt. We hopen dat ze als betere spelers terugkeren bij de selectie."
Doelman De Ruiter naar RKCRKC trok ook doelman Wesley de Ruiter aan. Hij gaat de rest van dit seizoen op amateurbasis spelen voor RKC. De Ruiter trainde de voorbije weken al mee met de selectie van trainer Martin Koopman en maakte een goede indruk op de technische staf. De Ruiter startte zijn carrière bij FC Utrecht, waar hij vier seizoenen onder contract stond. Vervolgens stond hij achtereenvolgens onder de lat bij FC Den Bosch, Excelsior en wederom FC Den Bosch. Na zijn vertrek bij FC Den Bosch zat De Ruiter zonder club.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.