Vier verdachten van moord op Ernesto Pistone blijven in cel

2 september 2014 om 18:25 • Aangepast 21 november 2020 om 22:46
nl
De vier mensen die worden verdachten van de moord op Ernesto Pistone in Eindhoven blijven voorlopig in de cel. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch dinsdag bepaald. Pistone werd in februari 2014 voor zijn huis opgewacht en doodgeschoten door twee mannen.
Profielfoto van
Geschreven door

Onder de verdachten is de vriendin van Pistone. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie. Toen ook de minnaar van de vriendin van Pistone werd gearresteerd, bestond het vermoeden van een 'crime passionel'. De twee zouden twee Eindhovense Turken opdracht hebben gegeven Pistone om te brengen.

Wachten op privacy instellingen...

Geen bewijsVolgens de advocaat van de vriendin is er geen bewijs voor het gerucht dat ze 10.000 euro betaalde voor de moord, omdat ze een minnaar had. De advocaat eiste ook dat de vriendin onmiddellijk vrijkwam, omdat ze twee kinderen heeft die dreigen bij haar weggehaald te worden.
Volgens de officier van justitie heeft de vrouw geprobeerd iemand anders verdacht te maken. Bij de politie heeft ze iemand anders beschuldigd en dat heeft ze ook gedaan in een anonieme melding aan de politie.
De advocaten van vier andere verdachten willen ook dat zij vrij worden gelaten in afwachting van de inhoudelijke behandeling van de zaak. Het OM voelt hier echter niets voor, werd dinsdag duidelijk tijdens de regiezitting.

Wachten op privacy instellingen...

Pistone doodgeschoten in zijn huisErnesto Pistone was 33 jaar oud toen op 28 februari zijn huis aan de Otterstok in Eindhoven onder vuur werd genomen. Getuigen vertelden de politie dat er een keer of acht op het huis was geschoten. De daders zouden dat vanaf een scooter hebben gedaan.
Pistone was gewond en overleed later in het ziekenhuis. In het huis waren ook twee kinderen, maar die bleven ongedeerd. Een kilometer verderop werd een brandende scooter aangetroffen. Daaromheen lagen kogelhulzen. Het vermoeden is dat die scooter bij de aanslag werd gebruikt. De schietpartij gebeurde op een hofje. Bij de mensen in de buurt zat de schrik er goed in.
Meerdere veroordelingenPistone was net een paar weken uit de gevangenis toen hij werd doodgeschoten. De Italiaan was op proefverlof. Vorig jaar werd hij veroordeeld tot vijf maanden celstraf voor het bezit van een pistool en munitie. In 2006 werd Pistone veroordeeld tot dertig maanden cel voor handel in harddrugs.
Pistone leefde voortdurend in een wereld van dreiging, De politie vond ook al eens een kogelwerend vest bij hem en wapens. Ook nu werden hij en zijn vriendin weer bedreigd. Volgens diverse bronnen wist de politie dat.
Brief met detailsIn april kwam er bij de politie een brief binnen met allemaal details over de moord die niemand kon weten. Bureau Brabant heeft toen nog een oproep geplaatst om de identiteit van de briefschrijver te achterhalen.
Er kwamen twee tips binnen, maar daarover wilde de politie nooit iets zeggen. Kort daarna werden er wel twee Eindhovenaren van 25 en 26 jaar oud aangehouden. En daarna werd er een derde verdachte opgepakt, ook een Eindhovenaar van 26 jaar oud.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.