Banden van zes auto's lekgestoken in Geldrop-Mierlo, ook die van burgemeester Donders - Omroep Brabant
Video

Banden van zes auto's lekgestoken in Geldrop-Mierlo, ook die van burgemeester Donders

2 september 2014 om 10:40 • Aangepast 21 november 2020 om 22:45
nl
Wachten op privacy instellingen...
Burgemeester Rianne Donders van Geldrop-Mierlo en de politie zijn dringend op zoek naar mensen die maandagavond iets verdachts hebben gezien bij de raadsvergadering. Na afloop kwam de burgemeester erachter dat haar banden lek waren gestoken.
Profielfoto van
Geschreven door

Dat meldt de burgemeester op Twitter. Burgemeester Donders was niet het enige slachtoffer. Ook de banden van bezoekers van de raadsvergadering, personeel en een raadslid werden lekgestoken. Dat gebeurde op verschillende parkeerplaatsen in de buurt van het gemeentehuis. Volgens de politie gaat het om zes auto's.
Burgemeester Donders noemt het voorval op Twitter een 'fout einde' van een topdag. Donders vierde maandag namelijk haar jubileum: ze is tien jaar burgemeester in de gemeente.

Wachten op privacy instellingen...

'Behoorlijk gat'Ook SP-fractievoorzitter Marc den Heijer is slachtoffer geworden en heeft 1 lek gestoken band. "Ik moest even slikken, maar er waren wel mensen met drie lekgestoken banden."
Den Heijer gaat dinsdag aangifte doen bij de politie. "Het is wel verdacht. Bij de vorige raadsvergadering had ik ook al een lekke band, toen dacht ik er niet zoveel van, maar nu..." Volgens Den Heijer zit er een groot gat in de band. "Volgens mij is daar een flink mes voor gebruikt."
Welke hoek?Het is nog onduidelijk of het om vandalen gaat of om een gerichte actie tegen de gemeenteraad. Volgens de politie zijn er minstens twee gedupeerden die niets te maken hadden met de gemeente of de gemeenteraadsvergadering. De politie is op zoek naar getuigen en is ook bezig met een buurtonderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.