Politie pakt dure Jaguar af van oplichters in Breda

2 september 2014 om 13:43
nl
In een hotel in Breda zijn maandag twee mannen opgepakt op verdenking van oplichting. Bij hun arrestatie werd bovendien beslag gelegd op een dure Jaguar.
Geschreven door

De 37-jarige hoofdverdachte presenteerde zichzelf als een succesvol zakenman in de vastgoedbranche. Samen met zijn 33-jarige compagnon bood hij diensten aan voor mensen die bezig waren met de verkoop van onroerend goed in het buitenland. Via een ‘listige financiële constructie’ werd er van de verkopende partij geld gestolen, zo meldt de politie.

In één geval leidde dat tot een buit van 40.000 euro aan contant geld. Volgens de politie liggen er diverse aangiftes van poging tot oplichting en wordt er niet uitgesloten dat nog meer slachtoffers zich gaan melden.    

Heterdaad
De twee mannen, die in Nederland geen vaste woon- of verblijfplaats hebben, werden op heterdaad opgepakt na een tip. Uit aangiftes bleek dat de mannen rondreden in een dure auto. Toen de agenten de knop van de autosleutel indrukten, gingen de lichten aan van een dure Jaguar. Die auto werd meteen meegenomen door het Integraal Afpakteam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.