Zo zien miljoenen mieren er in een schuur in Eerde uit

2 september 2014 om 14:00
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Het oorspronkelijke mierennest (Foto: Erwin van den Boogaard)
Omroep Brabant
Krioelende mieren in de schuur (Foto: Erwin van den Boogaard)
Omroep Brabant
Tussen deze oude planken zat het mierennest (Foto: Erwin van den Boogaard)
Omroep Brabant
Een 'hoopje' mieren (Foto: Erwin van den Boogaard)
1/5
“Het waren miljoenen mieren. De hele schuur was pikzwart.” Erwin van den Boogaard uit Eerde kan het zelf nog niet helemaal geloven. Zijn vader nam afgelopen weekend een kijkje in een oud houthok bij zijn huis, toen ze tot de ontdekking kwamen dat er een enorm mierennest zat. “Alles zat helemaal vol.”
Geschreven door

De vader van Erwin had wat planken nodig die in het houthok stonden. Het hok staat midden in het bos en de wind heeft er vrij spel, dus ‘alles kan daar naar binnen lopen of waaien’.
Kolonie verplaatst“Toen mijn vader een paar planken verschoof, zagen we het nest zitten. Ineens schoten miljoenen mieren alle kanten op”, vertelt Erwin. "Gelukkig waren het geen rode mieren."
[YouTube:body:http://youtu.be/PB-zG21nqwU?list=UUJOS-p3PSSuQOOagLQOrN9w]
Samen met zijn vader ging Erwin aan de slag om het hok ‘miervrij’ te krijgen, zonder de kolonie uit te roeien. “We hebben de planken naar buiten verplaatst en de mieren er vanaf geveegd. Het nest hebben we in een emmer gedaan en verder het bos in gebracht. Daar bouwen de mieren nu weer verder aan het nest, zonder dat iemand er last van heeft.”
'Het kriebelde overal'Na de bijzondere vondst en het opruimen, voelde Erwin ‘het nog overal kriebelen’. Zijn werkkleding zat onder de beestjes. “En tijdens het douchen kwamen de mieren nog uit mijn haren.”

Wachten op privacy instellingen...