Eindhovense ondernemer Gerard Meulensteen opent uitbreiding van zijn museum in Bratislava

2 september 2014 om 17:22
nl
De Brabantse ondernemer Gerard Meulensteen opent vrijdag de uitbreiding van zijn museum in Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Meulensteen is de oprichter van Neways Electronics in Eindhoven, een internationaal opererend bedrijf op het gebied van elektronica. In Bratislava is een groot deel te zien van de kunstcollectie waaraan Meulensteen sinds 1980 heeft gebouwd.
Geschreven door

Het Danubia Meulensteen Art Museum staat op een eiland in de Donau bij Bratislava. Meulensteen opende het museum in 2000. Vorig jaar werd begonnen met de uitbreiding van het museum. Aan het ontwerp werkten studenten van de Technische Universiteit in Eindhoven (TU/e) samen met Slowaakse architecten in opleiding.
GastateliersGerard Meulensteen is al erg lang bezig met kunst. Hij is ook de man achter het Meulensteen Art Centre op de campus van de Technische Universiteit. Dat biedt onderdak aan een serie gastateliers en aan grafisch atelier Daglicht.
Het nieuwe museum in Bratislava begint met een tentoonstelling over de Galanda-groep. Dat is een groep kunstenaars vernoemd naar Mikulas Galanda, een Slowaakse schilder en grafisch ontwerper uit de eerste helft van de 20e eeuw.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.