ASML boekt opnieuw voortgang met EUV-technologie - Omroep Brabant

ASML boekt opnieuw voortgang met EUV-technologie

2 september 2014 om 18:48
nl
ASML heeft een nieuw succes behaald met de verdere ontwikkeling van EUV (extreme ultraviolet), de technologie waar een fiks deel van de toekomstige groei van het bedrijf vandaan moet komen. Topman Peter Wennink van de Veldhovense chipfabrikant sprak dinsdag in een gesprek met investeerders van 'bemoedigende' resultaten.
Geschreven door

De EUV-technologie van ASML is de meest geavanceerde die de wereld momenteel kent om chips voor bijvoorbeeld computers en smartphones te fabriceren. De ontwikkeling ervan loopt echter trager dan gedacht. Met name het productietempo van de machines bleef achter.
Productiecapaciteit opgevoerdIn een simulatie is ASML er nu in geslaagd de productiecapaciteit op te voeren tot boven het minimale niveau dat voor eind dit jaar met klanten was afgesproken. Bij een eerdere test bij een andere klant in juli was dat ook al gelukt.
Met chipfabrikanten is ASML overeengekomen dat de EUV-machines eind dit jaar in staat moeten zijn in 24 uur minstens vijfhonderd plakken halfgeleidermateriaal, zogenoemde wafers, te verwerken. In de genoemde tests waren dat er meer dan zeshonderd.
Testresultaten worden herhaaldNet als in juli benadrukte ASML dat de goede testresultaten nu nog herhaald moeten worden op meerdere dagen en met verschillende machines. Beleggers reageerden desondanks opgetogen. ASML was na de aankondiging de sterkste stijger onder de hoofdfondsen in Amsterdam met een winst van 3,5 procent.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.