Video

Bejaarde Rinus Kriesels na overval in Etten-Leur: 'Ik heb echt geluk met die hond'

2 september 2014 om 18:49
nl
"Ik heb echt geluk gehad met die hond", zegt de 84-jarige Rinus Kriesels uit Etten-Leur over zijn hondje Paco. Het beestje verjaagde maandagmiddag een gemaskerde overvaller uit het huis van zijn baas.
Geschreven door

Marinus was in de achtertuin aan een fiets aan het sleutelen toen plotseling een gemaskerde man over de schutting kwam. "Hij pakte me vast en duwde me zo tegen de muur. En toen zei hij: naar binnen!"
Twee keer gebetenBinnen kwam de overvaller erachter dat het gezegde 'je moet geen slapende honden wakker maken' op waarheid berust. "Die man riep 'geld, geld, geld!'. Toen kwam de hond van de bank en pakte hem. Hij heeft 'm twee keer gebeten."
Saillant detail is dat viervoeter Paco werd aangeschaft nadat Rinus eerder ook al eens overvallers op bezoek kreeg. De politie adviseerde hem toen een hondje te nemen. En dus werd Paco uit het asiel gehaald.
WaaksVolgens de dochter is Paco heel waaks. "Als hij het niet vertrouwd, dan laat hij dat heus wel merken. Dan gaan z'n haren helemaal overeind staan." Ze noemt de hond 'een echte held'.
EierkoekVoor het diertje eindigde de spannende zondag met een beloning. Rinus: Ik heb hem een grote koek gegeven, een eierkoek!"
De overvaller is nog niet gevonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.